Deutschland, Stauland en rustige overzet naar Oslo

Maandag 22 mei, na heel wat voorbereidingen en de laatste stress van het inpakken is het zover. De auto is ingeladen voor een maand vakantie in Noorwegen. Vandaag staat een rit naar Wankendorf op het programma. Nog één nacht slapen in een kleine gasthof en morgenmiddag om 12 uur inschepen op de Colorline ferry in Kiel. Het is mooi weer en we hebben alle tijd, als alles goed gaat, hebben we deze avond rustig tijd om vroeg gaan te slapen. Alles gaat goed, tot een afgesloten stuk autostrade vlak voor Hamburg roet in het eten gooit. 3 uur doen we erover om 13 km te rijden. Als we in het gasthof inchecken hebben we net geen 12 uur in de auto gezeten, pauzes inclusief. We hopen dat de toon voor de komende maand niet gezet is. Deutschland, Stauland, we hebben het geweten.

Na een goede nachtrust gaan we om 9 uur rustig ontbijten. Nog een half uurtje rijden tot Kiel en dan staan we op de kade aan de ferry. Het is zomers weer en we genieten op een bank van het zonnetje tot de poort naar de ferry opengaat voor auto’s. Het schip ziet er gigantisch uit, we vinden nog een moedergans die aan het broeden is op een klein stukje keienstrand. Om half een is het onze beurt om het laaddek op te rijden en kunnen we onze kajuit opzoeken. Onverwacht hebben we een upgrade gekregen en krijgen we een luxe-kajuit met heel veel ruimte en comfort. Snel naar het dek om de afvaart niet te missen, een emotioneel moment waarin we beseffen wat we allemaal aan de donor te danken hebben. ’s Avonds genieten van het uitgebreide buffet waar we een hartelijke Noor leren kennen en die ons nog wat extra tips voor onze bestemmingen geeft.

Dit bericht heeft 3 reacties.

 1. Paul en Monique

  Geniet maar met volle teugen!

 2. Super! Ik ben blij dat jullie zo goed vertrokken zijn.
  Veel file gaan jullie in Noorwegen niet hebben 😉
  En ik zag ook dat jullie graag lezen, een tip voor een goed boek om te lezen tijdens/na een bezoekje aan de Lofoten is “The Sunlit Night” van Rebecca Dinnerstein. Gaat over de Lofoten, het Lofotr Vikingmuseum (aanrader) en omgeving. Je kan het boek aanschaffen in de shop van het museum.

  Geniet er nog van!

 3. Sabine Gryp

  Ik herken de boot!!
  En de transplantouxvest, toppie!!
  Geniet van jullie reis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.