Nooit meer een ontspannen leven in ‘Enter’ van Willem Asman

Omdat het gezegde luidt dat stilstaan achteruitgaan is, heb ik mij met Enter van Willem Asman aan een luisterboek gewaagd. Hebban telde met de adventskalender af naar Kerstmis met elke dag een nieuwe verrassing. Het luisterboek kon ik op die manier gratis beluisteren, de ideale gelegenheid om dit nieuwe medium te ontdekken.

Willem Asman (1959) studeerde af aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit. Eerder verschenen de thrillers De Cassandra-paradox, Brittanica, Wondermans eindspel en Koninginnedag. Willem Asman werd genomineerd voor zowel de Diamanten Kogel als de Gouden Strop. Enter is het eerste deel in de Rebound-trilogie.

In Enter van Willem Asman staat een getuigenbeschermingsprogramma centraal. De auteur neemt ons mee naar een milieu vol misdaad, achterdocht en wantrouwen. Het boek staat bol van uitgebreide beschrijvingen die verklaren wat getuigenbescherming en de daarmee gepaard gaande problemen uitstekend weergeeft. Die dragen bij tot een sfeer vol geheimen in een wereld waar niemand is wat hij lijkt. Het hoofdpersonage Tyler vertrouwt niets of niemand en lijdt aan paranoia nadat ze met haar dochter Tyler gevlucht is van haar misdadige man. Ze zoekt haar toevlucht bij Oz die haar met een nieuwe identiteit onderbrengt bij Rebound, het getuigenbeschermingsprogramma. De personages maken een evolutie maar missen diepgang waardoor een gewoon goede thriller is, niet meer maar ook niet minder.

Enter is een aaneenschakeling vol intriges, geheimen en complotten, een boek vol spanning en goede subplots die uiteindelijk leiden tot een goed uitgewerkte plot. Het verhaal kent geen open einde maar bevat wel een cliffhanger van formaat, waardoor de nieuwsgierigheid naar het volgende deel in de trilogie wordt geprikkeld.

Hoewel de subplots en de plot uitstekend uitgewerkt zijn, blijft het een middelmatige thriller die leidt tot een eindbeoordeling van 3 sterren.

 

 

 

BOEKGEGEVENS

AUTEUR:Willem Asman
TITEL:Enter
SERIE:Rebound 01
ISBN:9789026341038
UITGEVERIJ:Ambo/Anthos
PUBLICATIE:Juni 2017
UITVOERING:Luisterboek

Korte inhoud:

Tyler getuigde jaren geleden tegen haar man en woont nu onder een nieuwe naam met dochter Charlie in Amsterdam. Conform de regels van het getuigenbeschermingsprogramma weet niemand over haar vorige leven, haar dochter evenmin. Als Charlie haar moeders kluis opent, ontdekt ze dat haar vader nog leeft en ze besluit hem te zoeken. Ze maakt een afspraak met iemand die informatie voor haar heeft, maar wanneer ze op de afgesproken plek aankomt wordt ze in een busje getrokken. Op datzelfde moment wordt in Miami een brute aanslag gepleegd. Zodra Tyler hoort van haar dochters ontvoering en de aanslag probeert ze haar contactpersoon bij het getuigenbeschermingsprogramma te bereiken. De reactie die ze krijgt laat haar achter met nog meer vragen: haar zaak is er niet bekend. Moet ze dan zelfs betwijfelen dat ze ooit in dat programma zat? En wie heeft haar dochter?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.