Verdriet en hoop in ‘Het gouden licht’ van Santa Montefiore

Na alweer een overdosis spanning koos ik de novelle Het gouden licht van Santa Montefiore. De reading challenge dreigt te verzanden in de vele nieuwe uitgaven die in de afgelopen maanden al verschenen zijn, hoog tijd om nog eens een categorie af te vinken op de lijst.

 

 

 

Santa Montefiore (1970, Winchester UK) is het pseudoniem van Santa Palmer-Tomkinson. Voor ze aan de Universiteit van Exeter Spaans en Italiaans ging studeren heeft ze in Argentinië op een ranch gewerkt, het land waar diverse boeken zich afspelen. Ze woont met haar man en twee kinderen in Londen. Ze debuteerde in 2003 en schreef sindsdien vele bestsellers, waaronder De Franse tuinman en Villa Magdalena. Haar favoriete onderwerp is liefde, in al haar aspecten. Het gouden licht is een novelle rond rouw en hoop, in 2013 uitgegeven door Boekerij.

Deze novelle gaat over het verlies van een kind en de druk die dat op een relatie legt. Robert heeft het verdriet een plaats kunnen geven en wil verdergaan met zijn leven, terwijl Celeste niet in staat is de draad terug op te pakken. Als Bruno, hun neefje, komt logeren, verzet Celeste zich aanvankelijk hevig omdat ze niet meer weet hoe ze voor een kind kan zorgen na het overlijden van haar zoon Jack. Nog meer vertellen over het boek, houdt het risico in te veel prijs te geven.

Het gouden licht is subliem geschreven met schitterende beschrijvingen en diepgaande dialogen. Hoewel het een novelle is, worden de personages uitgewerkt tot levensechte mensen. De relaties worden heel duidelijk. Ondanks de geringe omvang weet de auteur een verhaal te brengen dat mooi afgerond is. Montefiore schrijft met veel gevoel en inlevingsvermogen een positief boek over een droevig onderwerp Ze bewijst des te meer over een talent te beschikken om goede feelgood te schrijven. De novelle leest vlotjes en leent zich uitstekend om op één avond kan uit te lezen.

Een novelle die zo goed geschreven is, krijgt welverdiend 4 sterren.

 

 

 

BOEKGEGEVENS

AUTEUR:Santa Montefiore
TITEL:Het gouden licht
ISBN:9789460239144
UITGEVERIJ:Boekerij
PUBLICATIE:Augustus 2013
UITVOERING:Ebook
ORIGINELE TITEL:A mother's love
VERTAALD DOOR:Erica Feberwee

Korte inhoud:

Celeste rouwt om de tragische dood van haar zoontje Jack. Als ze hoort dat haar neefje Bruno bij haar komt logeren, betwijfelt ze of ze het wel kan verdragen om weer een kind om zich heen te hebben. Maar als Bruno er eenmaal is, kan ze niet anders dan haar best voor hem doen. Ze wil dat hij zich welkom en geliefd voelt, ondanks haar eigen pijn. En wonderlijk genoeg lijkt de jongen meer te weten over Jack dan mogelijk is…

 

Hebban reading challenge 2018 categorieën voor dit boek:

#14 Lees een boek dat al heel lang in je kast staat
#17 Lees een boek dat je in één avond uit hebt
#48 Lees een boek van een auteur met een pseudoniem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.