De kleine winterprik houdt ons niet tegen om naar buiten te trekken. We kleden ons warm aan en trekken onze wandelschoenen aan om één van onze vaste wandelingen in Vosselaar te maken, in totaal 7 km. Wat nu terug een tussendoortje is geworden, was een tijdje geleden voor Tilly nog ondenkbaar vanwege de hevige pijn aan de achillespees. De vorige 2 weken is gebleken dat de conditie en de afstanden terug opgebouwd moeten worden.

Nieuwsgierige circuskameel

Aan het voetbalveld  gaan we langs het geitenblak, waar een circus zijn tenten heeft opgeslagen, naar de Konijnenberg. Deze landduin is met dit koude weer zo goed als verlaten, meer dan ooit een oase van rust vlakbij het centrum. Langs de Veestraat en het Renier Sniederspad maken we een doorsteek naar de Zwartgoorheide en slaan aan de eerste afslag van het fietspad linksaf. We steken de Vosselaarseweg over tot het Gielsbos.

We blijven op brede bospaden aan de rand van het bos, slaan nogmaals linksaf en gaan langs wat in de volksmond de Kikkerspoel genoemd wordt.

Op de open velden heeft de ijskoude noordoostenwind vrij spel tot we even verder op de Boskant staan. Nu we in de buurt zijn, gaan we nog even op bezoek bij kennissen voor een gezellige babbel. Nog een kilometer en onze zondagse wandeling zit erop. Een frisse neus halen was geen probleem, de beweging heeft ons weeral veel deugd gedaan.