Ons leven in extra tijd geeft ons de mogelijkheid om terug een stap in de wereld te zetten. Bestemmingen die we na al die jaren opnieuw willen ontdekken, korte intermezzo’s om er even tussenuit te zijn. Kortom korte of lange vakanties, daar ga je alles over vinden in deze rubriek. Een kleine stap voor velen, een grote stap voor een getransplanteerde.

Onze absolute favoriet is een piepklein dorpje in het zuiden van het Zwarte Woud. Rust en stilte zijn geen loze begrippen in Menzenschwand, de omgeving nodigt uit tot ontdekken en vooral veel wandelen, een bezoekje aan het plaatselijk zwembad is de beste remedie om de spieren te ontspannen. Steevast verblijven wij daar in hotel Großbach , een eenvoudig familiehotel. De hartelijke ontvangst door Rutger, Stefanie en de kinderen Hugo en Fiep, verwennerijen op culinair vlak, vanuit het restaurant een prachtig uitzicht op de mooie vallei, dat maakt dat we er steeds terugkeren.

Uiteraard is dat niet onze enige bestemming, wij vinden steeds nieuwe stekjes die we willen ontdekken en met jou delen.

Onze inspiratiebron dreigt niet droog te vallen, de middelen zijn het enige struikelblok om dit alles waar te maken, toch zijn wij ervan overtuigd dat onze reizen ons nog heel ver gaan brengen.